יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

מאפינס וניל וריבת חלב


מאפינס וניל וריבת חלב

 15 מאפינס

100 גרם חמאה רכה (טמפ' החדר)
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 גביע יוגורט
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח (2 כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפיה)
קורט מלח
200 גרם ריבת חלב (חצי צנצנת)

הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
משמנים שקעים של תבניות מאפינס או מרפדים בעטרות נייר (מנז'טים).
בקערה טורפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים הביצים כל פעם אחת וטורפים.
מוסיפים וניל, קמח, מלח ויוגורט ומערבבים רק עד שאחיד.
יוצקים לכל שקע כף מהעיסה ומשטחים אותה. מעל שמים כפית ריבת חלב וממלאים בעוד כף מהעיסה, משטחים אותה על הריבת חלב. אופים רבע שעה עד שהמאפין יציב למגע. מצננים לגמרי.