יום רביעי, 28 באוגוסט 2013

פוסט שכולו אהבה לשזיפים

עד לא מזמן גיליתי את השזיפים ואת טעמם בעוגה. חמצמצים, מתוקים, עסיסיים ובצבע משגע של סגול-ורוד.
לפני ארבעה חודשים קיבלתי שקית מלאה שזיפים ובפעם הראשונה הכנתי עוגה עם שזיפים. בדרך כלל אני לא מכינה עוגות פרי, הן מסתכמות בתפוחים, בננה ודובדבנים. אני יודעת שזה לא הרבה ואין לי תירוץ משכנע לסיבה שזה קרה. הסתבר שטעיתי ופיספסתי פרי שמשתלב בצורה יוצאת דופן בעוגות. ככה התחיל סיפור אהבה שאני לא צופה לו סיום ובמשך התקופה הזו הכנתי גירסאות שונות של עוגות שזיפים והחלטתי שהמתכון שכאן הוא המנצח.
לכבוד האהבה החדשה שלי הבאתי שני מתכונים: עוגת שזיפים וריבת שזיפים (אני לא יכולה להפסיק לאכול אותה ישר מהצנצנת).


עוגת שזיפים
200 גרם חמאה רכה (טפמ' החדר)
4 ביצים
חצי כוס סוכר
230 גרם קמח
1 שקיק אבקת אפיה
חצי מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
7 שזיפים חתוכים לפרוסות בינוניות

הכנה:
משמנים תבנית מלבנית או תבנית עגולה, קוטר 24. מחממים תנור ל180 מעלות
1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומערבלים עד שהתערובת תפוחה מעט, כ-5 דקות במהירות גבוהה.
2. מוסיפים כל ביצה בנפרד לחמאה ומערבלים היטב.
3. בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה.
4. מוסיפים את הקמח והשמנת לחמאה ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
5. משטחים על פני תבנית אפייה ומסדרים מעל את פרוסות השזיפים. במהלך האפייה הם נטמעים בבלילה.
5. אופים 40 דקות עד שקיסם שנכנס יוצא יבש.
6. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. שומרים במקרר.

ריבת שזיפים  
1.5 קילו שזיפים (לפני גירעון)
500 גרם סוכר
1 מקל וניל- גרגרים+המקל/ 2 כפיות תמצית וניל אמיתית (לא חובה)
4 כפות ליקר קסיס (לא חובה)

הכנה:
מגרענים, חותכים את השזיפים לקוביות בינוניות ושמים בסיר. מוסיפים סוכר, וניל וליקר קסיס. מבשלים על אש נמוכה (מידי פעם מערבבים אחרת התחתית נשרפת) עד שהריבה מסמיכה והנוזלים מצטמצמים. כשעה. לצנן לחלוטין.
להכניס לצנצנות ולשמור במקרר. הריבה נהיית סמיכה יותר לאחר קירור.