יום רביעי, 13 בפברואר 2013

Tres Leches Cake


עוגה שמקורה במקסיקו. בתרגום לעברית, "שלושה סוגי חלב" : חלב 3%, שמנת וחלב מרוכז ממותק. במתכון המקורי כמויות הסוכר הן מטורפות (כוס סוכר!!) אני בדר"כ מצמצמת בחצי ובעוגה הזאת צריך להפחית יותר. בסיס העוגה הוא עוגת ספוג יחסית פשוטה, הרוטב מעשיר אותה ומעניק לה רכות, רטיבות וטעם מתוק מיוחד. הקצפת היא חובה אין אפשרות לוותר עליה, העוגה הרטובה צריכה אותה (תחשבו על הסברינה, אותו דבר). 


עוגה מקסיקנית  Tres Leches Cake
שלושה סוגי חלב
 תבנית עגולה 26 ס"מ/ תבנית מלבנית
 כוס קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
5 ביצים מופרדות 
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמנת לבישול (15% או 10%)
1 פחית חלב מרוכז ממותק (אפשר גם חצי פחית)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

הכנה:
1. מחממים תנור ל180. משמנים תבנית (לא לשים ניר אפיה. הציפוי הנוזלי ירטיב אותו ויהיה  קשה לשחרר את העוגה)
2. בקערה גדולה לשים חלמונים עם 1 כף סוכר ולהקציף לתערובת תפוחה ובהירה (5 דקות במהירות גבוהה). מוסיפים לחלמונים חלב ותמצית וניל ומערבבים.
3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים מלח ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח לחלמונים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
5. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר עד שהקצף יציב. מוסיפים את הקצף, בתנועות קיפול לחלמונים והקמח.
6. שופכים לתבנית ומיישרים את פני העוגה. מכניסים לתנור 30-40 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם יוצא יבש. מצננים.
7. דוקרים את העוגה עם סכין חדה.
8. בקערה שמים את החלב המרוכז, שמנת לבישול ומערבבים.
9. שופכים על העוגה ונותנים לרוטב להיספג.
10. אחרי שהרוטב נספג מכינים את הקצפת: בקערה לשים את השמנת ולהקציף עד שהיא יציבה.
11. למרוח את הקצפת על העוגה, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.

העוגה הכי טעימה כשהיא קרה!










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה