יום שני, 19 בנובמבר 2012

פאי תפוחים


את המתכון לפאי מצאתי בעיתון מקומי לפני 10 שנים. מאז ניסיתי עוד מתכונים  והחלטתי שזה הפאי הכי טעים.
הבצק הוא בצק פריך, דרך הכנת התפוחים היא הטוויסט המעניין. את התפוחים מבשלים לפני האפייה ביין לבן יבש. הבישול הוא קצר, רק עד שהתפוחים ספגו את טעם היין והתרככו מעט (הם יקבלו בישול סופי באפייה). הבישול ביין מעניק לתפוחים טעם מיוחד שרק יין יכול לתת. במילוי יש פירורי ביסקוויט שסופגים את רטיבות התפוחים וכמובן נותנים טעם ונפח לפאי. אפשר להעשיר את הפאי בצימוקים לבנים ובאגוזים. אני מעדיפה שקדים אבל אפשר גם אגוזי פקאן (אגוזי מלך פחות מתאימים).
שכבת פסים מעל המילוי נותנת את המראה היפה של הפאי (לא לדאוג יש מספיק בצק) ואבקת הסוכר הופכת אותו מ"פאי נחמד" ל"פאי משגע!"


פאי תפוחים

רכיבים:
לבצק פריך:
3 כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
5 כפות חלב
לתפוחים:
5 תפוחים
כוס יין לבן יבש
4 כפות מיץ לימון
125 גרם (1/4 1 כוסות) פירורי ביסקוויט וניל (במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצלים)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים פרוסים וקלויים
1/2 כפית קינמון טחון
אפשרות: רבע כוס צימוקים בהירים
הכנת הבצק:
במעבד מזון שמים: קמח, חמאה, סוכר ומפעילים את המכשיר עד קבלת פירורים. מוסיפים ביצה, חלב ומפעילים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
מרדדים 2/3 מהבצק לגודל תבנית עגולה של פאי או מגרדים בפומפיה ומהדקים לתבנית כולל הדפנות. שומרים במקרר.

הכנת התפוחים:
מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות  יחסית קטנות ושומרים בקערה עם מיץ לימון. מבשלים את התפוחים בסיר על אש נמוכה עם יין לבן, עד שהתפוחים מעט רכים ולא מבושלים מידי, בערך 10 דקות ולערבב מידי פעם.
מסננים את התפוחים לתוך קערה גדולה ומצננים לחלוטין. מוסיפים פירורי ביסקוויט, סוכר, צימוקים, שקדים פרוסים וקינמון. מפזרים את התערובת על הבצק.
את הבצק הנותר מרדדים למלבן ארוך וחותכים לפסים. מסדרים על התפוחים בצורת שתי וערב.
אופים ב- 180 למשך 30-40 דקות, עד שהבצק זהוב. מפזרים אבקת סוכר.
כדאי להגיש עם קצפת/ גלידת וניל/ רוטב וניל.
אם הפאי הספיק להתקרר עד שאכלתם ממנו שוב, 30 שניות במיקרו יעשו את העבודה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה