יום שבת, 15 בספטמבר 2012

בקלאווה


בקלאווה

מרכיבים
חבילה של עלי פילו מופשרת
150 גרם חמאה מומסת ומצוננת
250 גרם פיסטוקים
200 גרם אוזי מלך
2 כפות סוכר
2 כפיות קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון

לסירופ
1.5 כוסות מים
1 כוס דבש
3 כפות מיץ לימון

 הכנה:
לטחון פיסטוקים במעבד מזון לתערובת יחסית גסה (כ- 10 פולסים) ולשים בקערה גדולה. לטחון את האגוזי מלך גם לתערובת גסה ולהוסיף לפיסטוקים הטחונים (לשמור 3 כפות מהאגוזים לקישוט).
להוסיף לאגוזים: סוכר, קינמון וציפורן, לערבב ולהניח בצד.
לפתוח את חבילת עלי הפילו על משטח עבודה ולכסות במגבת לחה (אני מרטיבה מעט את המגבת וסוחטת אותה). להקפיד אחרי כל הוצאה של עלה לכסות את שאר העלים במגבת. בתבנית מלבנית גדולה להניח עלה פילו אחד ולהבריש אותו בחמאה מומסת (לא לשכוח לכסות במגבת לחה את העלים), אם התבנית קטנה מגודל העלים יש להכניס את שאריות העלה שמחוץ לתבנית לתוך התבנית בצורה מסודרת ולא מקומטת. באותו אופן להמשיך עם 3 עלים נוספים (סה"כ  4עלים ב-3 שכבות של בצק) ולפזר חצי מכמות האגוזים בצורה אחידה. להניח עוד 4 עלים כשבין עלה לעלה מברישים בחמאה. לפזר את יתרת האגוזים ולהניח עוד 4 עלים מוברשים בחמאה (להבריש גם את העלה האחרון בחמאה). לחמם תנור ל 180.
בעזרת סכין חדה לחתוך באלכסון ולאחר מכן לחתוך לאורך כך שיווצרו מעוינים.
להכניס לתנור לחצי שעה, עד שמזהיב מלמעלה.

לסירופ:
בסיר קטן לשים מים ודבש ולבשל על אש נמוכה 10 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף מיץ לימון. לשפוך על כל הבקלאווה ולפזר אגוזים קצוצים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה