יום שני, 24 בספטמבר 2012

פטה כבד עם ריבת בצל ורוטב בלסמי מצומצם


 פטה כבד

700 גרם כבד עוף נקי
2 בצלים בינוניים קצוצים
150 גרם מחמאה (חמאה למי שלא מקפיד)
3 כפות ברנדי
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון

 הכנה:
במחבת גדולה להמיס 50 גרם מחמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד שזהוב. להוסיף למחבת את הכבד ולבשל 5 דקות, הכבד צריך להיות ורוד מבפנים. להוריד מהאש ולהניח לצינון מלא.
להכניס לתוך מעבד מזון את הכבד והבצל, מלח, פלפל, 100 גרם מחמאה וברנדי ולהפעיל את המכשיר עד לקבלת משחה חלקה. לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ואפשר לפזר פיסטוקים קצוצים בתחתית. להעביר את הפטה לתבנית, להחליק ולישר את הפטה, אפשר לפזר עוד פיסטוקים. להכניס למקרר לפחות 6 שעות, עד שמתיצב.

ריבת בצל
7 בצלים גדולים חתוכים לחצי ופרוסים דק
50 גרם מחמאה
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
קורט מלח

הכנה:
במחבת גדולה להמיס מחמאה, להוסיף בצל ולטגן 15 דקות. להוסיף סוכר חום לערבב ולבשל עוד 10 דקות. להוסיף יין אדום, חומץ בלסמי, מלח לערבב ולבשל 15 דקות. לצנן, להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר.

בלסמי מצומצם
1 כוס בלסמי
שליש כוס סוכר

הכנה:
לבשל את הבלסמי עם הסוכר עד שמסמיך (בערך 15 דקות). לצנן, להעביר לכלי אטום  ולשמור במקרר.

הגשה:
על גבי טוסטים למרוח מהפטה, לשים מהריבה ולטפטף מעט מהבלסמי המצומצם על הריבה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה