פטה כבד
700 גרם כבד
עוף נקי
2 בצלים
בינוניים קצוצים150 גרם חמאה/מחמאה
3 כפות ברנדי
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון
להכניס לתוך מעבד מזון את הכבד והבצל, מלח, פלפל, 100 גרם מחמאה וברנדי ולהפעיל את המכשיר עד לקבלת משחה חלקה. לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ואפשר לפזר פיסטוקים קצוצים בתחתית. להעביר את הפטה לתבנית, להחליק ולישר את הפטה, אפשר לפזר עוד פיסטוקים. להכניס למקרר לפחות 6 שעות, עד שמתיצב.
ריבת בצל
7 בצלים
גדולים חתוכים לחצי ופרוסים דק50 גרם חמאה/מחמאה
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
קורט מלח
הכנה:
במחבת גדולה
להמיס חמאה, להוסיף בצל ולטגן 15 דקות. להוסיף סוכר חום לערבב ולבשל עוד 10 דקות.
להוסיף יין אדום, חומץ בלסמי, מלח לערבב ולבשל 15 דקות. לצנן, להעביר לכלי אטום ולשמור
במקרר.
בלסמי מצומצם
1 כוס בלסמישליש כוס סוכר
הכנה:
לבשל את
הבלסמי עם הסוכר עד שמסמיך (בערך 15 דקות). לצנן, להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר.
הגשה:
על גבי
טוסטים למרוח מהפטה, לשים מהריבה ולטפטף מעט מהבלסמי המצומצם על הריבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה