יום שישי, 4 בינואר 2013

לחמניות פוקאצ'ה

לחמניות פוקאצ'ה עם טפנד זיתים

500 גרם קמח ללחם/ לפוקאצה/ רגיל (פחות מתאים)
1.5 כוסות מים
כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כפית סוכר
כפית שטוחה מלח

 לציפוי
מלח גס
שמן זית
אפשרות הגשה: שמן זית וחומץ בלסמי/טפנד זיתים/פסטו/ממרח עגבניות מיובשות.

הכנה:
לשים את כל החומרים (חוץ מהציפוי) במיקסר להפעיל למשך 10 דקות (בידיים 15 דקות) עד שמתקבל בצק טיפה דביק.
להניח להתפחה כשהקערה מכוסה בניילון נצמד, חצי שעה (הבצק אמור לתפוח אך לא להכפיל את נפחו). לחמם תנור ל185 מעלות. ליצור כדורים מהבצק ולהניח בתבנית עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני. להניח להתפחה 20 דקות. להבריש בשמן זית ולפזר מלח גס. לאפות 20-30 דקות.

טפנד זיתים

1.5 כוסות זיתי קלמטה מגולענים, שן שום גדולה, רבע כוס שמן זית. במקרה והזיתים לא מלוחים אפשר להוסיף אנשובי/ מלח.
במעבד מזון לשים זיתים ושום ולטחון. להוסיף את השמן ולטחון עד שמתקב לת משחה. לשמור בתוך כלי עם מכסה (חשוב לכסות את הטפנד בעוד שכבה של שמן על מנת למנוע מגע עם האוויר).





אין תגובות:

פרסום תגובה