יום שני, 6 באוקטובר 2014

סלט טאבולה עם רימונים

בגירסה הזו של הטאבולה יש רימונים שמוסיפים רעננות וטעם חמוץ מתקתק. טאבולה מושלם זה טאבולה עם המון ירק קצוץ דק, המון מיץ לימון ומעט בורגול ביחס לירק. 


מרכיבים:

חצי כוס בורגול

3/4 כוס מים רותחים

2 צרורות של פטרוזיליה (4 כוסות פטרוזיליה קצוצה הכי דק שניתן)

צרור עלי נענע ( כוס נענע קצוצה הכי דק שניתן)

גרגירים מ-1 רימון

לרוטב:

חצי כוס מיץ לימון טרי (2 לימונים גדולים)

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור טחון

הכנה:
1. לשים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, לשקשק ולשפוך לקערה גדולה.
2. את הפטרוזיליה והנענע לשים בקערה עם הרוטב ולערבב (מיץ הלימון מונע את השחרת העלים).
3. את הבורגול לשים בקערה חדשה, לשפוך עליו מים רותחים ולשים בצד עד שהבורגול יספוג את המים. בערך 15 דקות.
4. לסנן את הבורגול על מנת שלא יהיו עודפי מים בסלט ולהניח לקירור מלא של הבורגול (בורגול חם יפגע בעלים).
5. להוסיף את הבורגול וגרגירי הרימון לעלים ולערבב.
הסלט נשמר בקירור עד יומיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה