יום שלישי, 26 באוגוסט 2014

טארט ריקוטה ותאנים

טארט קליל, קייצי ומאוד מיוחד. בגבינת ריקוטה יש רק 5% שומן מה שהופך את הטארט למאוד קליל. בנוסף התאנים, מוסיפות רעננות וטעם מתוק נעים. אני מטפטפת מעל הטארט המוכן, דבש. בהתחלה ניסיתי בלי דבש והרגשתי שמשהו חסר וכאשר הוספתי דבש, הוא הביא את הטארט לשלמות בטעם וגם במראה. ממליצה לא לוותר עליו.







                      בלי דבש



 עם דבש


טארט ריקוטה ותאנים (מרכיבים ל-2 טארטים בתבניות טארט חד פעמיות בצורת מלבן או לטארט אחד בתבנית עגולה שקוטרה 26 ס"מ).

בצק פריך שתמיד יוצא מושלם! 

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם (2 כוסות +2 כפות)  קמח
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
הכנה:
1. לשים במעבד מזון את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה ולעבד בפולסים עד קבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצה ולעבד עד שמתקבל כדור בצק (אם הבצק דביק מדי להוסיף כף קמח).
2. לשטח את הבצק לפיתה ולעטוף בניילון נצמד. להניח במקרר לשעה.
3. לרדד על נייר אפייה מקומח קלות לעיגול בקוטר 40 ס"מ (אם עושים 2 טארטים מלבניים יש לרדד את הבצק למלבן, להעביר סכין באמצע המלבן כך שיתקבלו שני מלבנים עבור שני הטארטים) ובעובי 1/2 ס"מ. להעביר לתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. להעביר למקפיא לחצי שעה.

בינתיים להכין את המילוי:

500 גרם (2 מכלים) גבינת ריקוטה
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים

לציפוי:                                  

דבש
תאנים

הכנה:

1. לחמם תנור ל180 מעלות.
2. לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערה בעזרת כף (לא להשתמש במטרפה וזאת כדי שלא יכנס אוויר ויהרוס את המרקם הנימוח של העוגה).
3. למרוח על הקלתית, לסדר חצאי תאנים מעל ולהכניס לתנור, 30 דקות.
הבלילה צריכה להיות יציבה למגע.
לצנן ולהניח במקרר לשעתיים. לטפטף מעל דבש ולהגיש. בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה