יום שבת, 14 ביולי 2012

מלאבי

 אני מגישה בכלים אישיים

מרכיבים ל 8 מנות
ליטר חלב 3%
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
80 גרם קורנפלור
מקל וניל
2 כפיות מי ורדים
לסירופ
כוס מים
חצי כוס סוכר
4 תיונים להכנת תה בטעם תות וורד הבר
2 כפיות מי ורדים
להגשה קוקוס טחון, פיסטוקים / בוטנים קצוצים

הכנה:
כוס חלב מערבבים עם הקורנפלור.
בסיר מחממים את יתרת החלב, השמנת, הסוכר וגרגירים של תרמיל וניל וגם את המקל לשים בסיר. לחמם לסף רתיחה (חשוב שהחלב לא יגיע  לרתיחה מפני שאם כן, כשנוסיף את הקורנפלור הוא יהפוך לגוש בצק!) ולמזוג את הקורנפלור. מערבבים במטרפה ידנית עד שמסמיך.
 להעביר דרך מסננת. 
למזוג לכלי הגשה. לכסות בניילון נצמד למניעת היווצרות קרום.
לשים במקרר ל-4 שעות לפחות או עד שמתייצב.

לסירופ: מרתיחים את כל החומרים עד שהנוזל מצטצמם לכמות של חצי כוס ומקררים לחלוטין.
לכל כלי הגשה שמים כף מהסירופ, כפית קוקוס ופיסטוקים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה