3 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה!)
כוס אגוזים שונים, למשל: אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, לא קלויים.
זרעוני חמניה
רצועות קוקוס
קוקוס טחון
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סירופ מייפל / דבש / סילאן
50 גרם חמאה או 50 מ"ל שמן קנולה
חצי כוס ערבוב של פירות יבשים. אפשרויות: חמוציות, צימוקים, משמשים קצוצים, תאנים קצוצות.
הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בתבנית תנור (שחורה גדולה) את שיבולת השועל ,האגוזים הגרעינים, הקוקוס ומניחים על להבת הכיריים. מחממים תוך ערבוב תכוף, עד שהם מתחילים להזהיב, כ-10 דקות.
מוסיפים לתבנית את החמאה ואת סירופ המייפל , הקינמון והמלח. ממשיכים לבשל ולערבב היטב מעל להבה כ-5 דקות (עד שהחמאה נמסה). מעבירים את התבנית לתנור וממשיכים לקלות 20 דקות, במהלכן מוציאים ומערבבים את הגרנולה פעם פעמיים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר, עד חודשיים.
כוס אגוזים שונים, למשל: אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, לא קלויים.
זרעוני חמניה
רצועות קוקוס
קוקוס טחון
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סירופ מייפל / דבש / סילאן
50 גרם חמאה או 50 מ"ל שמן קנולה
חצי כוס ערבוב של פירות יבשים. אפשרויות: חמוציות, צימוקים, משמשים קצוצים, תאנים קצוצות.
הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בתבנית תנור (שחורה גדולה) את שיבולת השועל ,האגוזים הגרעינים, הקוקוס ומניחים על להבת הכיריים. מחממים תוך ערבוב תכוף, עד שהם מתחילים להזהיב, כ-10 דקות.
מוסיפים לתבנית את החמאה ואת סירופ המייפל , הקינמון והמלח. ממשיכים לבשל ולערבב היטב מעל להבה כ-5 דקות (עד שהחמאה נמסה). מעבירים את התבנית לתנור וממשיכים לקלות 20 דקות, במהלכן מוציאים ומערבבים את הגרנולה פעם פעמיים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר, עד חודשיים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה