שערות קדאיף וקרם סולת עם וניל
קרם שניט של קדאיף עם קרם סולת ווניל
70 גרם חמאה מומסת
לקרם:
625 מ"ל חלב 3% (שתי כוסות+חצי כוס)
רבע כוס סוכר
1 מקל וניל/חצי כפית משחת וניל/ כפית אבקת וניל
625 מ"ל חלב 3% (שתי כוסות+חצי כוס)
רבע כוס סוכר
1 מקל וניל/חצי כפית משחת וניל/ כפית אבקת וניל
חצי כוס סולת
45 גרם חמאה
מומסת
לסירופ:
1 כוס מים
חצי כוס סוכר
הכנה:
לקרם: בסיר שמים חלב, סוכר, וניל ומחממים. כשהסוכר
נמס מוסיפים סולת וטורפים.
בקערה קטנה
שמים את החלמונים ו- 3 כפות מהחלב החם ומערבבים (השוואת טמפרטורת כדי שהחלמון לא
יקרש). מחזירים את החלמונים עם החלב לסיר ומערבבים. מוסיפים את החמאה
וממשיכים לבשל תוך בחישה, עד שהקרם מסמיך (כ- 5 דקות),. מסירים מהאש ומניחים
להתקרר.
הסירופ: מרתיחים מים
וסוכר ומבשלים עוד 5 דקות.
מחממים תנור
ל - 180.
לקדאיף:
שמים את
הקדאיף בקרה גדולה ושופכים עליו את החמאה המומסת. בעזרת הידיים מצפים את השערות
בחמאה תוך הפרדת השערות אחת מהשניה.
על הקרם
מסדרים את שאר הקדאיף ומכניסים לתנור, 180 ל45 דקות.
שופכים על הקרם שניט את סירופ הסוכר (גם בשולי התבנית על מנת שתחתית הקדאיף למטה תקבל מהסירופ) ומניחים לחצי שעה לספיגת הסירופ, לפני שמגישים.
שומרים בקירור והקרם מתייצב וטעים גם כשהוא קר.
שופכים על הקרם שניט את סירופ הסוכר (גם בשולי התבנית על מנת שתחתית הקדאיף למטה תקבל מהסירופ) ומניחים לחצי שעה לספיגת הסירופ, לפני שמגישים.
שומרים בקירור והקרם מתייצב וטעים גם כשהוא קר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה