יום רביעי, 22 באוגוסט 2012

פילה סלמון במרינדה של סויה ודבש

 ל- 2 פילה סלמון
2 כפות רוטב סויה
כף שמן זית
כפית דבש
כף מיץ לימון
חצי כפית חרדל גרגירים
שן שום כתושה
קורט פלפל שחור טחון

 הכנה:
לערבב את כל המרכיבים בכלי בו משרים את הסלמון ולהכניס את הסלמון כשהעור כלפי מעלה (אין צורך למרוח את העור ברוטב). לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר רצוי ל- 3 שעות לפחות.
להניח את הסלמון על תבנית עם נייר אפייה כשהעור כלפי מטה, לשפוך את הרוטב על הדגים ולאפות בתנור שחומם מראש ל190, 15 דקות. רצוי לפתוח את הסלמון באמצע ולהסתכל על הצבע, אם ורוד הסלמון מבושל, ואם כתום הוא לא מבושל ויש להחזיר אותו לעוד כמה דקות לתנור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה