יום שישי, 31 באוגוסט 2012

dulce de leche


ריבת חלב
3 ליטר חלב 3%
500 גרם סוכר
1-2 מקלות וניל (לא חובה)
חצי כפית אבקת סודה לשתיה

 הכנה:
על אש גבוהה לשים בסיר גדול חלב ולהביא לרתיחה. ברגע שהחלב רתח להוריד לאש נמוכה ולבשל עוד 10 דקות. כעבור 10 דקות להעביר את החלב לסיר אחר, חדש. להוסיף את הסוכר, גרגירי הוניל ואת מקות הוניל, לבשל עוד 10 דקות ותוך כדי לערבב מידי פעם.
להוריד את הסיר מהאש, להוסיף סודה לשתיה ולערבב. להחזיר לאש ולבשל על להבה נמוכה- בינונית  3 שעות, עד שהריבה מסמיכה והצבע חם כהה. להוציא את מקלות הוניל ולצנן בטמפ' החדר. להעביר לצנצנות, לסגור היטב ולהכניס למקרר לפחות 6 שעות לפני השימוש (הריבה מקבלת את המרקם הסמיך שלה לאחר קירור מלא). לשמור בקירור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה