יום שני, 27 באוגוסט 2012

לחמעג'ון

       
המתכון הוא לכמות יחסית גדולה של לחמעג'ון. אני מקפיאה את מה שנשאר, מפשירה ומחממת בתנור. אפשר לעשות חצי כמות.
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים/ 50 גרם שימרית
1 כף סוכר
2.5 כוסות מים
חצי כוס שמן זית
1 כפית מלח

למילוי
600 גרם בשר טחון
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
אפשרות: 2 כפות צנובר קלוי במחבת
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אפשרות: להניח על הבצק המרודד פרוסות חצילים, להבריש בשמן זית, לפזר מלח גס ופלפל שחור.

הכנה:
בקערת מיקסר לשים קמח ושמרים ולהפעיל את המכשיר על מהירות הכי נמוכה. תוך כדי פעולת המכשיר להוסיף אחד אחרי השני: סוכר, מים ושמן זית. כשמתקבל בצק אחיד, להוסיף מלח וללוש עוד 10 דקות. הבצק צריך להיות רך ולא יבש. לקמח משטח עבודה, להעביר אליו את הבצק, לקמח את הבצק ולחלק אותו לשני חלקים. לשים את שני החלקים במרחק גדול ביניהם כדי שיהיה להם מקום לתפוח. להניח לבצק עד הכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית: בקערה לשים: בשר, בצל, עגבניות, שום, שמן זית, צנובר, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון ומערבבים. שומרים במקרר.
מחממים תנור ל- 240.
מחלקים את בצק לפי הגודל הרצוי ומרדדים בעזרת מערוך או בעזרת הידיים (הכי נוח) לעיגולים אישיים או מלבנים ארוכים. מניחים בתבנית אפייה, שחורה, הפוכה ומקומחת קלות ושמים מהמלית על הבצק. מברישים בשמן זית את שולי הבצק ואת המלית ומכניסים לחלק העליון של התנור, 15 דקות או עד ששולי הבצק זהובים והבשר מוכן. אפשר לפזר מלח גס.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה